Posjet Tehničkom fakultetu i Fakultetu za matematiku u Rijeci

Posjet Tehničkom fakultetu i Fakultetu za matematiku u Rijeci planiran kao jedna od aktivnosti projekta MatkoDron realiziran je 17. travnja 2023.

U aktivnosti je sudjelovalo 13 učenika 2.a razreda prijavljenih za rad na projektu, voditeljice Danka Hajsek Đaković, prof., Vesna Vujasin Ilić, prof. te predavači i asistenti s fakulteta.

U dogovoru s organizatorima s fakulteta posjet je planiran sljedećim hodogramom:

9:30 dolazak na Tehnički fakultet

9:45 – 11:30 predavanje/radionica

11:30 – 12 ručak u kantini

12:45 dolazak na Fakultet za matematiku

13:00 –14:45 predavanja/radionice

15:00 povratak prema Pazinu

Nakon dobrodošlice organizatora izv.prof.dr.sc. Ivana Dražića na Tehničkom fakultetu, učenici su posjetili te aktivno sudjelovali na radionicama u laboratorijima u kojima su imali priliku vidjeti suvremenu opremu koja se koristi u nastavi te pri izradi studentskih projekata i radova.
Odslušali su predavanje Mehanika fluida koje je održala doc.dr.sc. Angela Bašić-Šiško.
Temu istraživanja Autonomni sustav bespilotnih letjelica za traženje i spašavanje na moru predstavio je doc.dr.sc. Stefan Ivić.

Na Fakultetu za matematiku nakon pozdravne riječi organizatorice prof.sc. Sanje Rukavine realizirana je radionica Kako radom s nadarenim učenicima pomoći široj zajednici: Izradi svoju escherovsku pločicu! koju su održali izv.prof.dr.sc. Vedrana Mikulić Crnković, dr.sc Ivona Traunkar i prof.dr.sc. Dean Crnković.

Realizirani su svi planirani sadržaji i dogovorena daljnja suradnja.

Učenici su na evaluaciji izrazili pozitivne utiske o ovoj aktivnosti.

Slijedi nekoliko fotografija

Tehnički fakultet

Fakultet za matematiku