Naš put prema kvalitetnoj školi

Krovni projekt Naš put prema kvalitetnoj školi temeljen na postavkama Teorije izbora, autora dr. Williama Glassera, američkog, svjetski poznatog psihijatra, realizira se u Školi od 1995. godine.
U sklopu navedenog projekta, radilo se s nastavnicima (edukacija nastavnika, primjena timskog oblika rada na Nastavničkim vijećima); učenicima (primjena timskog rada u nastavi, na sastancima Vijeća učenika Škole i sastancima razrednih odjela), te s roditeljima (primjena grupnog i timskog rada na roditeljskim sastancima vezanih za obradu određenih tema). Tijekom prošle godine realizirano je više mini projekata iz područja primjene timskog oblika rada u nastavi.
Rezultati dosadašnjeg rada na tom području prezentirani su na raznim stručnim skupovima putem izlaganja, informativnog materijala, plakata, postera, DVD, foto-albuma, stručnih članaka i power-point prezentacija.
Voditelj projekta je Slavica Žužić.
Za 2012. planiramo organizirati
a) edukaciju za jednu grupu prvog stupnja Teorije izbora (14 polaznika), za jednu grupu drugog stupnja (15). Seminari će se realizirati u siječnju i travnju 2012.
b) Tečaj učenja engleskog jezika (25 polaznika),
c) Predavanje Stres u nastavi.

Na naš način

Riječ je o posebnom danu kada kompletan rad u školi obavljaju učenici. U okviru projekta učenici Škole preuzimlju ulogu svojih profesora, ali i školskog ravnatelja, pedagoga, tajnika, sve do kućnih majstora i čistačica.

Ovim projektom učenici žele pokazati kakvu školu žele. Nastavnici i ostali djelatnici žele doživjeti školu kakvu učenici žele. A sve s ciljem stvaranja boljih međusobnih odnosa koji su osnova kvalitetnog rada.

Vijeće učenika škole sa svojim voditeljem učenikom i voditeljem pedagogom organizira kompletan rad.
Voditelj projekta je pedagoginja Slavica Žužić. Tijekom ožujka 2012. realizirat će se po jedanaesti put projekt Na naš način.