Večer matematike 2022.

   

U četvrtak 1.12. je u našoj Školi u okviru Večeri matematike te projekta Matematička liga-predavanja za učenike održan MAT-ko!

Tko(što) je MAT-ko!? Natjecanje sa 23 prigodna i zanimljiva zadatka koja su dvočlane ekipe prvih i drugih razreda rješavali 50 minuta. Zadaci su bili raspoređeni u 3 skupine, a ukoliko su točno riješeni, donosili su bodove ekipama, ali ukoliko je odgovor bio pogrešan, ekipe su gubile 50% predviđenih bodova. Strategija i dogovor u rješavanju bila je također vrlo bitna.

Kod prvih razreda, natjecalo se 14 ekipa i najbolji su bili Samanta Zulijan i Josip Jurčić iz 1.c razreda, a slijede ih ekipe iz 1.a razreda, Zvonimir Fadiga i Luka Šop te Lara Perković i Aleksej Kurbasi.

Kod drugih razreda, natjecalo se 16 ekipa, na 100% riješenost imali su Tin Kuterovac i Marin Štefanac, a drugi rezultat imaju dvije ekipe, Mihael Bertetić i Frane Ribarić te Daniel Đaković i Martin Baksa. Sve tri ekipe su iz 2.a razreda.

Čestitke svima i vidimo se dogodine na trećem MAT-ku!

Više detalja o natjecanju nalazi se na mrežnoj stranici https://www.gssjd.hr/nastava/strucna-vijeca/matematika-i-informatika/matematika/natjecanja-iz-matematike/mat-ko/

Petak 2.12 je održan drugi dio, prezentacijom projekta Naš izlet na Parenzanu učenika 4.c kojim su se predstavili na Festivalu matematike – Smotri radova Matematika+ koja se održala u svibnju 2022. godine u organizaciji Matematičkog društva Istra. Zanimljiv, poučan i inspirativan projekt su predstavili Luka Kukić, Nina Jurić, Ivana Sinčić, Ana Smolica i Antonio Cvijanović. Nastavak projekta slijedi i ove godine….

Navedene aktivnosti dio su projekta Matematička liga – predavanja za učenike koje provodi Matematičko društvo Istra uz financijsku potporu Grada Pazina.

Robert Gortan, prof.