Državno natjecanje

56. Državno natjecanje iz matematike održano je od 8. do 10.travnja 2015. u Segetu Donjem.

Patrik

Liste s poretkom nalaze se ovdje.

55. Državno natjecanje iz matematike održano je od 2. do 4.travnja 2014. u Šibeniku. Učenici iz Istarske županije ponovno su postigli izvanredne rezultate. Istra ima tri državna prvakadvije druge i jednu treću nagradu… fenomenalno…

Istra 2014

 Uspjesi mladih istarskih matematičara

matematika 2013

Na 54. državnom natjecanju iz matematike, koje je do 2. do 4. travnja održano u OŠ Lapad u Dubrovniku, sudjelovao je 1 učenik osnovne i  13 učenika srednjih škola Istarske županije. Učenici iz Istre postigli su izvanredne rezultate.

Kod osnovaca, u konkurenciji šestih razreda, Luka Buršić iz OŠ Vodnjan  plasirao se na 8. mjesto (mentorica Doris Marčelja).

Natjecanje srednjoškolaca podijeljeno je u dvije kategorije. U A kategoriji za učenike prirodoslovno-matematičkih gimnazije natjecali su se učenici Gimnazije Pula. Učenici prvog razreda Martin Modrušan i Erik Jusufi osvojili su 12. i 15. mjesto, a u konkurenciji drugih razreda, Ivan Lazarić osvojio je 2. mjesto i drugu nagradu, dok je Ivan Žufić bio 11. Mentorica ovih učenika je Fatima Ferizović Vujović.

U B kategoriji za ostale srednje škole, pohvaljeni su učenici prvog razreda Katarina Zornada (mentor Robert Gortan) iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin (7.mjesto) i Davor Dundović iz Gimnazije Pula (mentor Irena Bratulić) s 8. mjestom. Kod drugaša, Maikol Hrvatin iz SŠ Mate Balote iz Poreča (mentor Đurđica Bonaca) osvojio je treću nagradu i 5.mjesto, a Petar Bratulić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin (mentor Šime Šuljić) 14. mjesto.

U trećem razredu Istra ima prvu nagradu koju je s 2. mjestom osvojila Ana Šumberac iz SŠ Mate Blažine Labin (mentor Đani Žufić), dok je pohvaljen Tomislav Vojvodić (8. mjesto) iz TSŠ Dante Alighieri iz Pule s mentoricom Tizianom Laković.

Kod maturanata 2.mjesto i drugu nagradu podijelili su Ivan Čeh (mentorica Milena Salkanović) iz SŠ Buzet i Maga Rajić (mentorica Vesna Vujasin Ilić) iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin. Iz iste škole dolazi i Marin Kačan (mentor Robert Gortan) s osvojenim 4. mjestom i pohvalom.

Čestitamo učenicima i mentorima na izvanrednim rezultatima.

Istra ima dva državna prvaka iz matematike

dsc02485

Na 52.državnom natjecanju iz matematike, koje je od 31.ožujka do 2.travnja održano u Osnovnoj školi „Dr. Andrija Mohorovičić“ u Matuljima, sudjelovala su 2 učenika osnovnih i 7 učenika srednjih škola Istarske županije. Učenici su postigli izvanredne rezultate.

Kod osnovaca, u konkurenciji osmih razreda, Ivan Lazarić iz OŠ Centar iz Pule osvojio je treću nagradu (mentor Melita

 Milić).

Srednjoškolci su u B varijanti postigli još bolje rezultate. Kod prvaša, državni prvak postao je Tomislav Vojvodić iz TSŠ-SMSI Dante Alighieri iz Pule uz osvojeno prvo mjesto (prva nagradu), a Ana Šumberac iz Srednje škole Matije Vlačića iz Labina osvojila je treću nagradu. Mentori učenika su Luana Buić i Đani Žufić.

U konkurenciji drugih razreda, Ivan Čeh iz Srednje škole Buzet, pod mentorstvom Milene Salkanović, osvojio je prvo mjesto i prvu nagradu te postao državnim prvakom. Maga Rajić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina plasirala se na treće mjesto uzdrugu nagradu (mentor Vesna Vujasin Ilić).

Kod trećaša, Vanja Marić iz iste škole, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina, osvojio je treće mjesto i drugu nagradu (mentor Robert Gortan).

Pored navedenih učenika, sudjelovali su i Maikol Hrvatin iz OŠ Marije i Line Umag, Matea Prenc iz Gimnazije Pula i Ivan Cuculić iz Srednje škole Mate Balote iz Poreča.

Velike čestitke svim učenicima i njihovim mentorima.

Robert Gortan, prof.

dsc02472
dsc02490
dsc02476

Uspjesi mladih istarskih matematičara

Istarska matematička ekipa 2010.

Na 51.državnom natjecanju iz matematike, koje je do 28. do 30.travnja održano u Šibeniku, sudjelovalo je 8 učenika osnovnih i 7 učenika srednjih škola Istarske županije. Učenici iz Istre postigli su izvanredne rezultate.

Kod osnovaca, u konkurenciji osmih razreda, Ana Šumberac iz OŠ Matije Vlačića iz Labina osvojila je drugu nagradu (mentor Sandra Božić), a Tomislav Vojvodić iz TOŠ Giuseppine Martinuzzi Pulapohvalnicu (mentor Nevia Lorencin).

Srednjoškolci su u B kategoriji postigli još bolje rezultate. Naime, svi su se vratili ili s pohvalnicom ili s nagradom. Kod prvaša, Ivan Čeh iz Srednje škole Buzet je osvojio prvu nagradu, Maga Rajić iz Pazinskog kolegija-klasične gimnazije drugu nagradu. Mentori učenika su Milena Salkanović i Miranda Guštin. Kod drugih razreda, Vanja Marić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina, uz mentorstvo Roberta Gortana, osvojio je drugu nagradu. Pohvalnicu su osvojili prvaš Mateo Glavičić iz Srednje škole Vladimira Gortana iz Buja (mentor Anotnija Tomić Jurkić), trećaši Denis Hrvatin i Ivan Cuculić iz Srednje škole Mate Balote iz Poreča (mentor Đurđica Bonaca) te maturant Dean Barbić iz Srednje škole Mate Blažine Labin, mentor Roberta Germin Mileta.

dsc01289
dsc01309

dsc01279

Rezultati svih učenika su izvanredni te čestitamo svim učenicima i mentorima.

Robert Gortan, prof.

napomena: zadatke i rezultate s državnog natjecanja 2010. možetepronaći ovdje.

  • Državno natjecanje iz matematike Pula, od 29.3. do 1.4.2009. u OŠ Centar.

Našu Školu su predstavljali prvaši Filip Tomaško (mentor: Šime Šuljić) i Vanja Marić (mentor: Robert Gortan) te maturantica Bojana Rimanić (mentor: Vesna Vujasin Ilić).

Sretno na državnom natjecanju.

Zadatke s državnih natjecanja možete pronaći na stranici kolegice Antonije Horvatek.

drzavno2009

Kako smo prošli na natjecanju?

Filip Tomaško je sa trećim mjestom osvojio drugu nagradu, a Vanja Marić sa 12. mjestom pohvalu. Maturantica Bojana Rimanić je osvojila 20. mjesto.

Čestitke učenicima, ali i njihovim mentorima.

Članak o državnom natjecanju, Glas Istre…

drzavno2009

Općenito, učenicima su, ovisno o osvojenim bodovima, dodijeljene prva, druga i treća nagrada te pohvalnice (priznanje za postignuti zapaženi uspjeh).

Učenicima iz Istre dodijeljene su po jedna druga i treća nagrada te četiri pohvalnice.

7. razred

Ana Šumberac, OŠ Matija Vlačić Labin, pohvalnica, mentor Sandra Božić.

8. razred

Ivan Čeh, OŠ Vazmoslava Gržalje Buzet, 3. nagrada, mentor Gordana Božić.

Nina Zupičić, OŠ Vodnjan – SE Dignano , pohvalnica, mentor Arianna Toffolo.

1. razred

Filip Tomaško, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, 2. nagrada, mentor Šime Šuljić.

Vanja Marić, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, pohvalnica, mentor Robert Gortan.

2. razred

Denis Hrvatin, Srednja škola Mate Balote Poreč, pohvalnica, mentor Đurđica Bonaca.