Večer matematike u našoj školi

U četvrtak 2.prosinca 2021. održana je tradicionalna Večer matematike u našoj školi. Aktivnosti su bile raznovrsne: u jutarnjoj smjeni pripremili smo prezentacije projekata koji su bili pokazani u svibnju u sklopu Festivala matematike 2021. godine, a popodnevna je bila rezervirana za ekipna i samostalna natjecanja učenika prvih i drugih razreda, nazvana MAT-ko!.

U sklopu online prezentacije projekata prikazana su tri projekta matematike i fizike: Iz Porečkog vodozemlja (4.A), Naš izlet na Gortanov brijeg (3.C) i Motovunske posebnosti (3.A). Prezentacije su koordinirali i vodili Nina i Martin.

MAT-ko! natjecanje se održavalo online putem Teams platforme za učenike prvih razreda, a u školi za učenike drugih razreda. Sudjelovalo je 10 ekipa prvih razreda i 5 ekipa drugih razreda. Aktivnosti posvećene matematici organizirali su naši profesori matematike i fizike: Vesna Vujasin Ilić, Robert Gortan, Silvana Blečić Stambulić i Nada Ćakić. Učenici su pokazali svoja znanja i uz put se lijepo zabavili i još jednom istaknuli svoju ljubav prema matematici.

 

 

Arhiva novosti