Upravni referenti na terenskoj nastavi Jasenovac – Lonjsko polje

Učenice 3.d razreda u pratnji profesorica Tatjane Močibob i Jadranke Grubor bile su na terenskoj nastavi Jasenovac-Lonjsko polje 1. i 2. lipnja 2022. godine. Terensku nastavu organizirala je profesorica Tina Juran, a financirana je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.
U sklopu terenske posjetile su Spomen područje Jasenovac gdje su u pratnji stručnog voditelja razgledale spomenik “Cvijet” te odslušale nekoliko kratkih izlaganja o Jasenovcu. Također, samostalno su razgledale memorijalni muzej s ciljem popunjavanja primjerenih tematskih radnih listića. Uz pomoć eksponata i multimedijskih sadržaja učenice su odgovarale na pitanja o svakodnevnom životu logoraša, NDH, dehumanizaciji i otporu u logoru i slično. Kasnije su učenice imale priliku to izlagati jedne drugima i međusobno se upoznati s istinom o Jasenovcu i proširiti misao “Ne ponovilo se nikad više!”.
Nakon poučnog dana uputili su se ka Kutini i imale slobodno vrijeme za razgledavanje grada i noćenje u Hotelu “Kutina”.
Sljedećeg su dana učenice razgledavale Park prirode Lonjsko polje tijekom vožnje vlakićem i brodom koji se kreće na solarno napajanje. Imale su priliku vidjeti selo roda, vidikovac Repušnica i tradicionalne drvene kuće.
Učenice i nastavnice kući su se vratile pune dojmova, novih znanja i pozitivnih iskustava.

Antonija Anzur 3.d

Arhiva novosti