Tjedan psihologije u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile

Ovog tjedna se interaktivnim predavanjima i radionicama obilježava Tjedan psihologije u Hrvatskoj.  U Školi ćemo Tjedan psihologije obilježiti različitim aktivnostima.

  1. PSIHOEDUKATIVNA IZLOŽBA

Panoe u školskom holu tijekom veljače će krasiti izložba koja sadrži probrane savjete kako se nositi s različitim izazovnim situacijama ili neugodnim emocijama. Za izložbu su također osmišljeni citati s poučnim porukama i životnim vrijednostima koji će pridonijeti  širenju pozitivnih emocija i jačanju osjećaja zajedništva među učenicima, ali i nastavnicima te drugim djelatnicima Škole. Materijale su izradili učenici- članovi Psihogrupe i učenici predmeta Izborna psihologija. Izložba će biti predstavljena učenicima fakultativne nastave psihologije Gimnazije Pula uz pomoć digitalnih kanala, dok će našim učenicima biti predstavljen e-priručnik  “Korak po korak u spretniji život” osmišljen i realiziran od strane pulskih gimnazijalaca.

  1. ONLINE PREDAVANJA ZA UČENIKE I ZAINTERESIRANE NASTAVNIKE

Pozvano interaktivno predavanje održat će sportski psiholog Matej Fiškuša na temu Psihološka otpornost sportaša. Savjete o praktičnim alatima iz pozitivne psihologije, a koji su korisni za nošenje sa životnim izazovima, donose nam zagrebačke psihologinje iz organizacije Happiness Academy Nikolina MIhić  i Mirna Šmidt kroz interaktivno predavanje Budi mentalno jak.  Predavanja će se održati u dogovoru s učenicima, ovisno o epidemiološkoj situaciji tijekom Tjedna psihologije.

Arhiva novosti