Terenska nastava u Beč

U razdoblju od 6. do 8. studenog razredi 3.a, b, c, e3 i e4 imali su priliku istražiti bogatu kulturnu baštinu i povijest jednog od najljepših europskih gradova, Beča. Putovanje je započelo rano ujutro, a atmosfera u autobusu bila je prepuna uzbuđenja. Učenici su bili veseli i nestrpljivi, a profesori su jedva čekali podijeliti s njima čaroliju toga grada.

Prvi dan započeli smo vožnjom po prekrasnom Bečkom Ringu, gdje smo uživali u prepoznatljivoj arhitekturi i povijesnim zgradama koje su obilježile gradsku panoramu. Posjetili smo Mozarthaus, dom u kojem je živio i stvarao Wolfgang Amadeus Mozart. Prošetali smo kroz razne prostorije, gdje smo se povezali s genijalnim stvaralaštvom jednog od najvećih skladatelja svih vremena. Nastavili smo razgledavati grad, posjetili smo katedralu Sv. Stjepana, simbol Beča, čije smo impozantne tornjeve mogli vidjeti izdaleka. Haus des Meeres, fascinantni akvarij i terarij, bio je naša posljednja destinacija toga dana. Učenici su s oduševljenjem promatrali morske svjetove, tropske ribe i egzotične gmazove, upijajući znanje o bogatstvu podvodnog svijeta.

Idućeg dana, učili smo o inovacijama i tehnološkom napretku u Tehničkom muzeju. Interaktivni izložbeni prostori pružili su nam priliku da istražimo različite aspekte znanosti i tehnologije na zanimljiv i edukativan način. Poslijepodne smo proveli u Prateru, poznatom zabavnom parku. Učenici su uživali u šarenolikim vožnjama, smijehu i slatkim poslasticama, stvarajući nezaboravne trenutke.

Naše putovanje zaključili smo posjetom Schönbrunnu, još jednom remek-djelu Beča, gdje smo se divili prekrasnim vrtovima i raznolikim prostorijama. Predivna carska palača i ljetna rezidencija obitelji Habsburg koja nas je ostavila bez daha svojom arhitekturom i raskošnim vrtom, dok nam je Glorijet pružio prekrasan panoramski pogled na cijeli kompleks. Učenici su imali priliku naučiti o životu austrijske carske obitelji i prošetati prekrasnim parkom. Ovaj povijesni kompleks ostavio je na nas snažan dojam, a mnogi su izrazili želju da se jednog dana vrate u Beč.

Svi smo se vratili kući s osmijehom na licu, ispunjeni nezaboravnim trenucima provedenim zajedno. Ovo putovanje nije bilo samo prilika za učenje, već i za zabavu i međusobno povezivanje.  Beč nas je oduševio svojom ljepotom, poviješću i kulturom, a ova terenska nastava će zasigurno ostati u sjećanju svih nas kao posebno iskustvo.

Ivana Sluganović, 3.b

Arhiva novosti