Rožice predstavile svoj drugi album

img_2314

Vokalna skupina “Rožice” Gimnazije i strukovne škola Jurja Dobrile Pazin, koja pod vodstvo profesorice Marice Ursić, predstavila je večeras svoji novi, drugi po redu, CD naziva “Rusulica”. U sat vremena otpjevale su desetak pjesama, a o uspjehu najbolje svjedoči poziv na bis pune dvorane spomen-doma.

Iva Gortan, Valentina Ujčić, Patricia Počanić, Nina Hrelja, Sabina Šišović, Marta Ursić, Andrea Udovičić, Martina Fabris, Ana Pilat, Laura Ivančić i Ana Majić započele su koncert afričkom ljubavnom pjesmom, pri čemu ih je na džembi pratio mladi Pazinski multiinstrumentalist Goran Farkaš. Uslijedile su pjesme Vjeruj u ljubav i All my loving, za koje je glazbenu pratnju činio Luka Brumnić na gitari.

Rožice su zatim same otpjevale Jadranku sol i Jaganjče božji, prije nego je na pozornicu došla muška klapa Teran, predstavljajući se s tri pjesme, od kojih je jedna autorska, s kojom će za vikend nastupiti na večeri klapske glazbe.Da ih i narodne pjesme nadahnjuju, cure su pokazale pjesmama Rusulica, Ča je more i Crne oči, što je činilo zadnji blok koncerta.

Uslijedile su zahvale, a ujedno i oproštaj od maturantica Ane Majić, Sabine Šišović, Nine Hrelja i Marte Ursić. Rožice su se zahvalile svima koji su im pomogli na ovom projektu, a posebno svojoj voditeljici Marici Ursić i ravnatelju škole Josipu Šikliću, te zajedno s tri bivše članice Rožica otpjevale Dobro jutro. Četiristotinjak posjetitelja, među kojima su prevladavali mladi, pozvalo je Rožice još jednom na scenu. Koncert je zatim završio na isti način kao što je započeo, afričkom ljubavnom pjesmom, uz misao voditeljice Marice: “nek vas kroz život vodi ljubav”.Nakon maestralno izvedenog koncerta možemo zaključiti da su cure naučile živjeti glazbu, te da su unijele sebe u izvedbu pjesama, što je ovoj večeri, a i njihovom novom CD-u, udahnulo duh Rožica.

iPazin.net

Arhiva novosti