Projektni dan u našoj Školi

Dana 23. prosinca 2022. godine, zadnji dan 1. polugodišta, u našoj je Školi održan je Projektni dan s ciljem suradnje s lokalnom zajednicom. Tako su naši učenici bili vijećnici na jedan dan u Gradu Pazinu, pjevali s udrugom TradInEtno, penjali u SPK Hiperaktiv, plesali u Folklornom društvu Pazin, tkali na tkalačkim daščicama u Etnografskom muzeju Istre, bili uključeni u akcije spašavanja Hrvatske gorske službe spašavanja, vježbali jogu sa Sarom Perić Brajković, učili kako se opustiti pred javni nastup s dramskim pedagogom Aleksandrom Bančićem ili zaplesali u plesnoj radionici s poznatim plesačem Eliom Bašanom. U Projektni dan bilo je uključeno preko 20 udruga i organizacija lokalne zajednice. Osim navedenih, u organizaciji ovog dana surađivali smo s Osnovnom školomVladimira Nazora Pazin, Pučkim otvorenim učilištem, Dječjim vrtićem Olga Ban, Gradskom knjižnicom Pazin, Crvenim križem Pazin, Muzejom Grada Pazin, Društvom „Naša djeca“Pazin, Centrom za mlade Alarm, Radioklubom, Dnevnim boravkom za starije osobe, Društvom likovnih stvaratelja Pazin, Usluga odvodnjom te tvrtkom Filix i tvrtkom Trgometal iz Žminja. Naši su učenici na radionicama svašta novo naučili, otkrili neke nove talente, ali i dobro se zabavili.
Osim sudjelovanja na radionicama, dio je učenika sudjelovalo na sportskim susretima generacija pod vodstvom naših nastavnika Tjelesne i zdravstvene kulture, a dio na fakultativnoj nastavi iz Glazbene kulture pod vodstvom profesorice Marice Ursić, a u suradnji s učenicima Pazinskog kolegija.
Na kraju ovog, aktivnostima ispunjenog dana, zabavljali nas je vokalna skupina naše Škole i Pazinskog kolegija, ali i profesori Škole koji su se okupili u amaterski profesorski bend.
Iz ovog dana, osim pregršt fotografija, nosimo lijepe uspomene, dobre vibracije i neka nova prijateljstva!

Arhiva novosti