Projekt Na naš način

Projekt Na naš način
21.3.2022.

U ponedjeljak, 21. ožujka 2022. godine održali smo u našoj školi, po dvadeset i prvi put za redom, projekt Na naš način. U okviru projekta učenici Škole preuzeli su uloge svih njenih djelatnika sa željom da pokažu kakvu školu oni žele. A žele školu u kojoj je naglasak na prijateljstvu, suradnji, kreativnosti i kompetenciji uz međusobno uvažavanje i odgovornost. Učenici su mogli birati nastavne predmete i sadržaje te način njihova ostvarenja. Tijekom pripreme projekta i samog projektnog dana nastavnici i ostali djelatnici škole bili su u ulozi voditelja i pomagača.

Dan je organiziran tako da je prvih pet sati bila redovna nastava koju su održali učenici. Šesti sat su učenici održali radionicu na temu Zajedništvo i suradnja u svim razrednim odjelima. Tema sedmog sata bila je bolje međusobno upoznavanje, a ostvarila se gledanjem video uradaka svakog razrednog odjela u kojem su učenici predstavili svoj razred.

Za vrijeme šestog i sedmog sata paralelno se u sportskoj dvorani održavao odbojkaški turnir u kojem je sudjelovalo šest ekipa sastavljenih od učenika iz različitih razreda. Na tribinama su kao navijači bili učenici iz četiriju razrednih odjela.

U projektu je ukupno na raznim poslovima djelatnika škole sudjelovao 171 učenik. Na poslovima nastavnika 85, voditelja radionica 30, ostalih djelatnika 12, u sportskim aktivnostima 36, u organizaciji 5 i fotografiranju 3 učenika.

Učenici drugih razreda su taj dan bili na terenskoj nastavi u Zagrebu.

Nastavni predmeti na kojima su učenici bili angažirani jesu: hrvatski jezik, glazbena umjetnost, engleski jezik, njemački jezik, talijanski jezik, sociologija, povijest, matematika, informatika, fizika, kemija, tjelesna i zdravstvena kultura, elektrotehnička skupina nastavnih predmeta, pravna i ekonomska skupina nastavnih predmeta i sat razrednog odjela.

Slijedi nam proces vrednovanja projekta. U tu svrhu izradili smo nekoliko upitnika: za učenike u razredu, učenike koji su bili u ulozi nastavnika, učenike koji su mijenjali ostale djelatnike škole i upitnik za nastavnike.

Bio je to jedan ležerniji dan s dosta smijeha i glazbe, ali i odgovornosti u izvršavanju preuzetih uloga. Učenici su uspješno odradili svoje uloge. Želja nam je bila da ovaj dan iskoristimo za bolje međusobno upoznavanje, razvoj zajedništva i suradnje i u tome smo uspjeli. Dan je protekao u radnoj i lijepoj atmosferi.

Voditeljica projekta je pedagoginja Slavica Žužić.
U radnoj skupini za organizaciju projekta bili su učenici Ana Švić, Mara Burić, Nicol Modrušan, Antonija Anzur i Klara Muzica, te Ivana Božić (psihologinja) i Iva Luk (pedagoginja).

 

Arhiva novosti