Osvoji putovanje u Strasbourg i predstavljaj Školu u Europskom parlamentu

euroscolaU listopadu ove godine učenici naše Škole (Jelena Bratulić, Maja Jugovac, Mirta Krsnik, Filip Mihelčić, Luka Švić i Marko Kozlović), osvojili su na natjecanju Euroscola, u organizaciji Europskog parlamenta, 3. mjesto. Za taj plasman Škola je nagrađena plaćenim putovanjem u Strasbourg, u Francuskoj. Cilj putovanja je posjeta Europskom parlamentu i prisustvovanje sjednici  s drugim školama iz Europske unije. Za 24 učenika i dva profesora u pratnji pokriveni su troškovi, pa pozivam sve zainteresirane učenike Škole, u dobi od 16 do 18 godina, da se do sljedećeg četvrtka, 15. prosinca, prijave. Putovanje je okvirno planirano od 31. siječnja do 2. veljače 2017., s mogućnošću da povratak bude 3. veljače, ovisno o financijama. Zainteresirani učenici trebaju zadovoljavati sljedeće uvjete:

  • da nemaju izrečenih odgojnih mjera (opomena ili ukor),
  • da nemaju negativnu ocjenu iz nekog od predmeta,
  • da nemaju više od četiri neopravdana izostanaka u tekućoj školskoj godini.

S obzirom da će netko od odabranih učenika predstavljati školu na sjednici Europskog parlamenta, 2. veljače 2017., te se obratiti članovima Parlamenta na engleskom jeziku, zainteresirani učenici, uz ispunjavanje gore navedenih uvjeta, trebaju učiniti i sljedeće:

  • Napisati motivacijsko pismo od najmanje 150 riječi u kojem će se predstaviti, opisati svoje aktivnosti i interese u Školi i izvan nje (relevantne za područje građanskog odgoja i rada Europskog parlamenta), te obrazložiti zbog čega žele posjetiti Europski parlament.
  • Pripremiti kratko izlaganje od jedne minute na jednu od zadanih tema koje će tijekom dana biti objavljene na oglasnoj ploči, u školskoj knjižnici i na web stranici Škole. Provjerit će se i znanje engleskog jezika, pa će prosudbeno povjerenstvo kandidatima, uz nekoliko pitanja na hrvatskom, postaviti nekoliko pitanja i na engleskom jeziku.

Učenici koji u navedenom roku ( 15. prosinca do 15,00 sati), predaju motivacijsko pismo u referadu ili ravnatelju smatrat će se prijavljenima te će pravovremeno biti obaviješteni o datumu i satu izlaganja pred prosudbenim povjerenstvom.

Poziv na prijavu za putovanje sa svim navedenim uvjetima bit će tijekom dana postavljen na oglasnu ploču i web stranicu škole, a za dodatna objašnjenja obratite se ravnatelju Škole  ili profesorici Gorani Družeta.

Ravnatelj

Josip Šiklić, prof.

Teme-za-pripremu-za-putovanje-u-Strasbourg

 

Arhiva novosti