OBAVIJEST ZA UČENIKE ŠKOLE

U povodu 110. obljetnice prve Hrvatske gimnazije u Istri, čiji je pravni sljednik naša Škola, od 12. do 17. listopada 2009., bit će organiziran Tjedan Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile. U okviru Tjedna nizu manifestacija prisustvovat će učenici Škole. U ponedjeljak, 12. listopada 2009., učenici koji po rasporedu imaju nastavu u jutro doći će u Školu na prvi sat – sat razrednika. Dio učenika iz svakog razreda nakon prvog sata poći će u Spomen dom na otvorenje Pazin-Kvaša, 5. hrvatskog susreta kvalitetnih škola i poslušati prvo plenarno predavanje glavnog gosta susreta Briana Lennona iz Dublina. Prvi dio programa u Spomen domu trajat će do 11,30 sati, nakon čega će učenici biti slobodni. Drugi dio učenika poći će u sportsku dvoranu Pazinskog kolegija i pratiti sportske susrete naših učenika i gostiju. Popise učenika za Pazin-Kvaš odnosno sportske susrete sastavit će razrednici i predati ih u referadu Škole. Učenici koji po rasporedu imaju nastavu ponedjeljkom poslijepodne neće imati redovnu nastavu. U utorak, 13. listopada zbog održavanja radionica i prezentacija u okviru Pazin-Kvaša neće se održati redovna nastava.

U srijedu, 14. listopada nastavljamo s redovnim radom. Toga dana u 16,30 sati otvorit će se u predvorju Škole izložba radova učenika Škole. Otvorenju će prisustvovati učenici 3a i 4a razreda. U 17,00 sati u velikoj dvorani škole bit će Predstavljanje Spomen knjige (1899.-1999.-2009.) i lista Stvarnost kojem će prisustvovati učenici 3b, 3c, 4b i 4c razreda. Nakon predstavljanja Spomen knjige i Stvarnosti u 17,45 sati svi učenici poslijepodnevne smjene poći će u veliku dvoranu Spomen doma na program pod nazivom Mi učenici Škole u kojem će nastupiti dramska i plesna skupina, vokalna skupina Rožice, školski bend, pjevači, solisti, recitatori …

Gosti programa su polaznici dječjeg vrtića, osnovne škole, glazbene škole i Pazinskog kolegija. U četvrtak, 15. listopada učenici koji toga dana po rasporedu imaju nastavu poslijepodne doći će na nastavu u jutro, a učenici iz jutarnje smjene imat će nastavu poslijepodne po postojećem rasporedu sati. U 17,40 sati svi učenici iz poslijepodnevne smjene koji imaju izbornu nastavu iz vjeronauka poći će u župnu crkvu sv. Nikole na misu koju će predvoditi porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan. U koncelebraciji će sudjelovati bivši učenici Škole sada svećenici te oni koji su u našoj Školi predavali vjeronauk. U petak, 16. listopada nastava će se održati samo u jutarnjoj smjeni prema posebnom rasporedu koji će biti objavljen na oglasnoj ploči. Sve učenike Škole pozivam na program u petak pod nazivom Školi na dar u kojem će nastupiti bivši učenici škole – pjesnici, pjevači, plesači, solo instrumentalisti, Carpe diem … Program počinje u 20,30 u velikoj dvorani Spomen-doma Pazin. U pazinskom boćalištu u 21,30 započet će rock koncert u kojem će nastupiti školski bend, gosti iz Pazinskog kolegija i rok bend Adastra iz Zagreba. Stručna praksa realizirat će se za sve razrede prema postojećem rasporedu.

Svim učenicima i djelatnicima Škole čestitam 110. obljetnicu prve hrvatske gimnazije u Istri uz poziv da dostojanstveno i s ponosom obilježimo ovu visoku obljetnicu.

Arhiva novosti