Obavijest o odabiru učenika za Comenius aktivnost Individualna mobilnost učenika

top_logoDragi učenici,
obavještavamo vas da je Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila projekt Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile za Comenius aktivnost Individualna mobilnost učenika u trajanju od tri mjeseca te su otvorene prijave učenika.
Učenicima je odobreno pohađanje prvog polugodišta školske godine 2013./2014. u Finskoj (Ruoveden Yhteiskoulu u gradu Ruovesi; kolovoz 2013. – studeni 2013.) i Italiji (Istituto d’istruzione superiore Renato Cartesio u gradu Olevano Romano u okolici Rima; rujan 2013. – prosinac 2013.). Za Ruoveden Yhteiskoulu mogu se prijaviti samo učenici gimnazijskog usmjerenja sa solidnim znanjem engleskoga jezika, dok za Istituto d’istruzione superiore Renato Cartesio učenici gimnazijskog i elektrotehničkog usmjerenja sa solidnim znanjem talijanskoga jezika.
Učenici će biti smješteni u obiteljima učenika iz Finske ili Italije koji su odabrani da II. polugodište pohađaju u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile. Isto tako, obitelji naših odabranih učenika ujedno su i obitelji domaćini učenicima iz Finske i Italije od siječnja do travnja 2014. godine.
Nacionalna agencija Školi je odobrila 2 mobilnosti za Finsku i 2 za Italiju (jedna mobilnost označava školovanje jednog učenika). Međutim, kako ima viška sredstava za aktivnost, obavijestili su nas da možemo zatražiti i veći broj mobilnosti sukladno s mogućnostima naših škola partnera koje će nas o tome obavijestiti ovih dana.
Nacionalna agencija pokriva sve troškove putovanja za učenika i mjesečnu naknadu za učenika. Tijekom boravka u inozemstvu učenici su uključeni u plan grupnog osiguranja u okviru programa Comenius, koje u ime Europske komisije pruža osiguravajuće društvo AXA. Na kraju mobilnosti učenicima će biti izdana Europass potvrda o mobilnosti za učenike u okviru programa Comenius. U potvrdi se navodi sadržaj mobilnosti te se ona priznaje u svim državama članicama EU i stoga ima veliku važnost za budućnost učenika.
Učenici koji se žele školovati u inozemstvu trebaju ispuniti Obrazac za prijavu učenika koji se nalazi u prilogu i poslati ga u elektroničkom obliku na e-mail [email protected] te predati dva primjerka ispunjenog i potpisanog obrasca u školsku referadu do 18. ožujka 2013. godine. Molimo da obrazac ispunjavate na računalu.
Odbor će provesti prvi odabir na temelju pismenih prijava, a nakon toga će intervjuirati najprikladnije kandidate i potom donijeti konačnu odluku.
Sve informacije o projektu možete pročitati u Vodiču za individualnu mobilnost učenika koji je objavljen na http://www.mobilnost.hr/index.php?id=642. Za dodatne informacije možete se obratiti profesorici Amneris Ružić na [email protected]
Josip Šiklić, prof.
prijava

Arhiva novosti