Nova aktivnost projekta za darovite „Sanjam znanja„ održana u Centru za popularizaciju znanosti i inovacije Istarske županije

U četvrtak 1.veljače dio učenika 3.A, 3.B i 3.C razreda koji imaju pojačani interes za STEM predmete, osobito fiziku, svoja su znanja i iskustva proširili eksperimentirajući s elektromagnetizmom, izmjeničnom strujom i elektrostatikom. Vrlo zanimljive istraživačke laboratorijske vježbe učenici su proveli uz koordinaciju prof. Igora Macuke, iz Gimnazije  Pula. Imali su priliku istraživati pomoću opreme  koju inače nemaju dostupnu u školi. Time su razvijali eksperimentalne vještine, istraživačke vještine i vještine samostalnog rada, uz stručna znanja iz fizike.  Kvalitetu projekta čiji je cilj promicanje STEM predmeta kroz rad s darovitim učenicima prepoznalo je i MZO sufinancirajući u velikom postotku planirane aktivnosti kroz odabir pozvanih prema natječaju.

Nakon radionica učenici su dijelili pozitivne dojmove. Bilo im je zanimljivo, zabavno, poučno i poticajno i svakako žele  ponovno imati slične aktivnosti. Projektne aktivnosti koordinira i vodi prof. Nada Ćakić.

Arhiva novosti