Naš stemovac Bruno

Bruno Brščić je učenik 3.a razreda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazine (program opće gimnazije). Tijekom prošle školske godine 2019./20. koja je bila drugačija i zahtjevnija nego inače, naš je Bruno postigao iznimne rezultate na školskim, županijskim i državnim natjecanjima. Prema predmetima koje je birao vidljivo je da je Bruno zaljubljenik u STEM područje i da tu postiže visoka prva tri mjesta u svojim kategorijama natjecanja. Tako je Bruno na županijskom natjecanju iz Matematike postigao 1. mjesto pa je sudjelovao i na državnoj razini natjecanja gdje je postigao visoku 2. nagradu. Rezultat županijskog natjecanja iz Kemije  osigurao mu je sudjelovanje na natjecanju na  državnoj razini. Na županijskom natjecanju iz Biologije, Bruno je postigao 2. mjesto, a na županijskom natjecanju iz Fizike 3. mjesto. Isto tako, Bruno je ,kao kapetan svoje tročlane ekipe, sudjelovao na ekipnom natjecanju iz područja matematike, fizike i kemije – Atom liga. Na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica u kategoriji Junior Brunov rezultat je bio 4. u RH.

Kako bi nizu svojih uspjeha dodao još jedno, Bruno je na natjecanju Dabar-natjecanje u informatici i računalnom razmišljanju, postigao 1. mjesto, odnosno jedini je to i najbolji rezultat u svojoj kategoriji GigaDabar u kojoj je sudjelovalo 4396 učenika srednjih škola RH.

I tu Bruno ne staje… Prijavio je  rad na Hrvatski turnir mladih fizičara, a trenutno se prikupljaju radovi na državnoj razini od kojih će se 10 najboljih pozvati na Državni turnir, a  selekcija je sredinom prosinca. Bruno ima još puno planova ove školske godine među kojima je i projektno natjecanje iz matematike na Festivalu matematike te sudjelovanje na Statističkoj olimpijadi. Nama ne preostaje ništa drugo, nego čestitati Bruni na ovolikim uspjesima, poželjeti mu da i dalje postiže odlične rezultate, a mi ćemo s ponosom pratiti njegove uspjehe i biti mu podrška u školi!

 

Arhiva novosti