Međunarodno online natjecanje iz engleskog jezika Best in English

Naši učenici natjecali su se 26. studenog na međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika Best in English. Natjecanje se održalo u jutarnjoj smjeni, kada se od 11 do 12 sati 26 natjecatelja okušalo u velikoj konkurenciji svojih vršnjaka diljem Europe. Učenici različitih smjerova od prvog do četvrtog razreda (njih 22) su pod nadzorom dežurnih nastavnica u dvije informatičke učionice rješavali test natjecanja online, a zadaci su obuhvaćali provjeru vještine čitanja i slušanja i znanje gramatike i vokabulara. Uz njih, četvero učenika natjecalo se iz samoizolacije uz vodstvo jedne od dežurnih nastavnica.

Specifičnost ovog natjecanja je što se u potpunosti odvija online, dijelove testa učenici rješavaju svojim individualnim redoslijedom i tempom, a ostvareni bodovi natjecateljima su automatski dostupni po završetku testa. Također, ispitni sustav nadzire način rješavanja testa, pa namjerni izlazak iz glavnog prozora testa natjecatelja izbacuje i diskvalificira. Naravno, u slučaju tehničkih poteškoća koje dovedu do izlaska iz testa, natjecatelji nisu diskvalificirani.

Ovo natjecanje privlači iznimno veliki broj učenika, velikim dijelom sigurno i zbog atraktivne nagrade – putovanja u Kanadu u trajanju 2 tjedna. Tako se 2019. godine natjecalo 16 462 učenika iz 624 škole u 25 zemalja.

Glavni organizator natjecanja je češka agencija Czech-Us, a službeni pokrovitelj natjecanja je Ministarstvo obrazovanja Republike Češke.

Naši natjecatelji već znaju svoje individualne rezultate, a u roku od 2 tjedna saznat će i koliko su bili uspješni na razini Europe.

 

Arhiva novosti