Lucija Zidarić i Franceska Milohanić najbolje na kvizu Dragi naš Pazin

Franceska Milohanić i Lucija Zidarić

Franceska Milohanić i Lucija Zidarić

U organizaciji Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Hek iz Pazina, a pod pokroviteljstvom Grada Pazina, TZ Središnje Istre i Pazinskog kolegija, održana je 4. manifestacija Dragi naš Pazin.  Cilj manifestacije je očuvanje kulturno-povijesne i gastronomske baštine te prirodnih znamenitost grada Pazina, promicanje znanja i ljubavi prema zavičaju i njegovoj kulturnoj, materijalnoj i nematerijalnoj baštini. Ovogodišnje druženje započelo je u utorak 5. lipnja 2018. godine radionicom šivanja na kartonu „Art string“ pod vodstvom prof. Gordane Radić Labinjan i radionicom „Zamiesimo pazinski cukerančić“ koja je održana u suradnji s lokalnim slastičarskim obrtom, a pod vodstvom prof. Sandre Sloković. Na radionicama su sudjelovali učenici iz pazinske osnovne škole (matične i područnih), učenici srednjih škola i predškolci iz dječjeg vrtića Olga Ban Pazin. Ove godine pridružili su nam se i naši dragi prijatelji iz Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim poteškoćama u Pazinu. U radionici šivanja na kartonu „Art string“ sudjelovale su i učenice Rahela Benčić i Lucija Dušman iz 1.C razreda.
Drugog dana kviza, u srijedu, 6. lipnja 2018. godine, u Pazinskom su kolegiju polaznici likovne radionice zajedno s profesoricom Evom Bulić izradili maketu maskote Dragi naš Pazin.
Trećeg su dana kviza, u četvrtak, 7. lipnja, učenici osnovne i pazinskih srednjih škola odmjerili svoje snage u poznavanju povijesti, geografije i kulturne baštine Grada Pazina. U kategoriji srednjih škola najbolje su bile Lucija Zidarić i Franceska Milohanić učenice 1.B razreda.

Arhiva novosti