Košarkaši Škole prvaci Republike Hrvatske

Košarkaši Škole prvaci su Republike Hrvatske! Sjajan uspjeh košarkaška ekipa ostvarila je na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, održanom u Poreču.  Pravo nastupa, među 24 srednjoškolska kluba,  izborili su kao prvaci Istarske županije. Malo je reći “drama”, za sve ono što se događalo u finalu između pazinskih košarkaša i ekipe Elektrotehničke škole iz Splita. Najprije su Pazinci imali kontrolu igre i rezultata te je sve išlo u smjeru njihove pobjede. Međutim, zakompliciralo se u završnici, u zadnjoj četvrtini kada su Splićani prvi puta poveli i 44 sekunde prije kraja susreta imali pet koševa razlike (39:44). Potom su promašili i “meč loptu”, odnosno dodatno bacanje. Uslijedila je trica s pazinske strane, koju pogađa Teo Erik i smanjuje na dva koša razlike (42:44) te vraća svoju ekipu u život.

Tim se rezultatom došlo  do tri sekunde do zadnjeg zvuka sirene, a onda je junakom susreta postao Gvido Guštin koji je “stavio” tricu za konačnih 45:44 i veliko slavlje je moglo početi. Prije toga košarkaši su nanizali pobjede protiv ekipa: Gimnazije Bernardina Frankopana iz Ogulina (43:28), Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra (48:43), Gimnazije Frana Galovića iz Koprivnice (47:36), te Športske gimnazije iz Zagreba (49:36). Sjajan uspjeh pod vodstvom profesora Paola Maligeca postigli su: Gvido Guštin, Luka Zajc, Donald Fabris, Marko Krulčić, Teo Erik, Tin Baća, Paolo Ančić, Leon Lukšić, Petar Berton, Mateo Ivančić, Jan Benković i Luka Guštin. Čestitamo košarkašima i prof. Paolu Maligecu.

Izvor: https://www.glasistre.hr/sport/porec-ugostio-prvenstvo-srednjoskolskih-klubova-pazinski-srednjoskolci-prvaci-hrvatske-588084

 

 

 

 

 

 

Arhiva novosti