Kemijska radionica u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile Pazin

U četvrtak, 21.10.2021. u našoj je Školi, održana popularna kemijska radionica za srednjoškolce pod nazivom „Analizom pogodi koja je sol u vodi“. Radionicu iz ciklusa “Kemijsko-inženjerskih radionica HDKI-ja” zajedno su izveli njezin autor doc. dr. sc. Tomislav Portada sa Institita Ruđer Bošković i student sa FKIT-a Hrvoje Vojvodić.

U radionici je sudjelovalo 26 učenika iz drugih, trećih i četvrtih razreda gimnazijskog usmjerenja sa svojim profesorima Damirom Skokom i Irenom Hudak Bogešić.

Zadatak radionice bio je da na temelju pokusa i opažanja učenici izvedu zaključke o sastavu sedam zadanih nepoznatih vodenih otopina, pri čemu im je rečeno da se u svakoj od sedam plastičnih bočica nalazi otopina jedne od devet zadanih tvari. Učenici su vrlo aktivno i s puno interesa sudjelovali u radionici i na taj način učili otkrivanjem, metodom koja je vrlo popularna i korisna za razumijevanje i poznavanje sadržaja iz prirodoslovlja. Ova radionica je bila prilika učenicima da nauče nešto više od sadržaja koji se uči u okviru redovne nastave kemije.

Na kraju radionice, učenici su izrazili svoje zadovoljstvom ovakvim načinom rada te poželjeli da se ovakve ili slične radionice češće održavaju na što su voditelji pristali.

Arhiva novosti