KA2  (Erasmus+ projekt) HELLO TEENAGER   u našoj Školi

 

U Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile Pazin provodi se KA2 projekt u koji su uključeni učenici naše Škole drugih i trećih razreda svih usmjerenja. Tim čini 21 učenik, a koordinatorica projekta je profesorice ekonomske skupine predmeta Sanja Prodan.Uz učenike i 7 profesora aktivno sudjeluje u projektu. Projekt pod  nazivom Hello Teenager uključuje 5 zemalja, a to su Finska kao nositelj projekta, Portugal, Italija, Njemačka i Hrvatska. Predviđeno trajanje projekta je dvije godine, ali je zbog trenutne situacije trajanje produljeno na tri godine. Tako smo dobili mogućnost putovanja i razmjene u sljedećim godinama što je i cilj samog projekta. Projekt se odvija na engleskom jeziku.
Cilj projekta je upoznavanje novih kultura, nova poznanstva, usavršavanje engleskog jezika i nakon provedenih aktivnosti obogatiti se novim znanjima. Sudionici KA2 projekta spremni su ugostiti kolege iz drugih zemalja u svojim domovima tijekom razmjene. Aktivnosti se u pojedinačnim školama odvijaju tako što svaki mjesec učenici imaju zadatak nešto odraditi, pripremiti, demonstrirati. Projekt uključuje povezanost kroz društvene mreže i razne online alate (Instagram, Facebook, Whatsapp, e-mail, Microsoft Teams, Zoom, eTwinning, itd.)
Kako bi se projekt normalno odvijao u malo drukčijim uvjetima, u ovom tjednu od 24. – 26. veljače 2021. održava se online „razmjena“, tako što se održavaju radionice i predavanja u virtualnom obliku. Uključene su sve zemlje koje su sudionici projekta (tim učenika, tim profesora s koordinatorom projekta), također dobrodošli su svi profesori GSŠJD-a koji se mogu uključiti i pratiti te sudjelovati.

Virtualni oblik uključuje svečano otvorenje, upoznavanje učenika, predstavljanje Škola kroz učeničke prezentacije. Predavanje Rad mladih u školi i program timskih škola u pokretu, radionice Godišnji plan dobrobiti, pozitivan CV i Agente za dobrobit na poslu, te na samom kraju ceremoniju i oproštaj koji uključuje podjelu certifikata.Nadamo se i veselimo da će ovo biti uspješan uvod u daljnju suradnju učenika i profesora s našim partnerima. Otvorene su mogućnosti da se i dalje nadamo ostvarivanju stvarnih razmjena u zemlje koje su predviđene za putovanja kao i doček naših partnera u našoj Školi.Željno iščekujemo vraćanje svega u normalniji svijet s našim partnerima Finskom, Portugalom, Italijom i Njemačkom.

Arhiva novosti