Izložba učeničkih radova Šareni trijem 4

I ove godine naši učenici drugih razreda gimnazijskih i upravno-pravnog usmjerenja sudjeluju sa svojim radovima na izložbi Šareni trijem 4.

Ideja za ovaj projekt suradnje Arheološkog muzeja u Puli i škola došla je od  dr. sc. Milene Joksimović, nastavnice Latinskoga jezika, a kustosica izložbe je Dunja Martić Štefan. Učenicima su mentorice bile profesorice Nataša Križman Šuperina i Katarina Brajdić Divšić.

Ovogodišnja tema izložbe je Odi et amo – Mrzim i volim ( stih slavnog rimskog pjesnika Katula) pa su tako učenici u raznovrsnim formama obrađivali ove dvije emocije koje su, kako u antici, tako i danas, pokretači mnogih zbivanja.

Glavni cilj projekta je popularizacija znanja o antičkoj civilizaciji s posebnim naglaskom na zavičajnoj rimskoj baštini, kao i promocija učenja latinskog jezika kroz projektne zadatke, na djeci zanimljiv i privlačan način. Izložba ima dva formata – uživo i digitalni oblik.

Fizički dio izložbe postavljen je u Puli, u galeriji Amfiteatar i može se razgledati od 16. svibnja do 16. lipnja, a virtualni dio izložbe dostupan je na Youtube kanalu izložbe i na TikToku Muzeja.

https://www.youtube.com/watch?v=n7sqXm_QLs0&list=PLrNaEHDZ8chcCs5tVfbyveq-dZQKG8wJ_

Arhiva novosti