Državna smotra LiDraNo 2022. u Vodicama 

 

 

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, od 27. do 29. travnja 2022., u Vodicama se održala 31. državna Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo za učenike srednjih škola iz cijele Hrvatske te njihove mentore, koji su sa županijske razine radovima u svojim kategorijama uspješnim nastupima dospjeli na državnu.  

Našu su školu i ove godine, drugi puta, ali ovoga puta ipak uživo, predstavljale učenica Klara Muzica (3. razred) te njezina mentorica Tatjana Savić, nastupom u pojedinačnom scenskim izrazu, kazivanjem poezije “Protiv metafore o sretnom paru”, autorice Irene Vrkljan. 

Klara je nastupom prvi dan, odmah nakon same ceremonije otvorenja Smotre, pred najuspješnijim srednjoškolcima i njihovim mentorima, organizatorima te članovima prosudbenih povjerenstava, akademskim glumcima i redateljima, književnicima i novinarima, prezentirala svoj rad te nakon nastupa, koji su za scenski izraz trajali tri dana, sudjelovala u okruglom stolu, na kojem su njezin rad procijenili profesionalci, akademski glumci, te joj dali povratne informacije. A ono što nas najviše veseli jest da je njezin nastup bio zapažen i veoma pohvaljen ne samo od ocjenjivača, već i od mnogih mentora i učenika, a  članovi Povjerenstva poželjeli su ju vidjeti opet iduće godine. Nadamo se! 

mde

Arhiva novosti