Članice Dramske skupine sudjelovale na 1. Smotri pripovijedanja i kamišibaja (SPIKA) u Istarskom narodnom kazalištu 

 

Pod pokroviteljstvom Grada Pule, a u organizaciji Centra za inkluziju, umjetnost i kulturu CIUK, Škole za odgoj i obrazovanje Pula te Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula, na maloj sceni Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula, 13. ožujka održana je Smotra pripovijedanja i kamišibaja SPIKA.   

Pozivu za sudjelovanje odazvale su se učenice Klara Muzica, Antonija Anzur (4.d) i Sara Pavlić (2.d) te njihova mentorica, profesorica Tatjana Savić. Tako su djevojke za svoj nastup odabrale bajke i priče koje su uvježbale za svoj nastup na pozornici pred stručnim povjerenstvom i publikom u kategoriji srednje škole. Klara je tako pripovijedala bajku hrvatske autorice Eveline Rudan „Kraljevićev san“, Antonija priču američkog pisca Sheila Silversteina „Drvo ima srce“, a Sara bajku hrvatskog pisca Igora Knižeka „Priča o dva brata“.  

Cilj sudjelovanja na SPIKI jest razvijanje empatije i multikulturalnosti, poticanje djece i mladih na čitanje i usmeno izražavanje, njegovanje kulture slušanja i govorenja te međusobnog uvažavanja, njegovanje ljubavi prema domovini, tradicijskoj baštini i povijesti, kao i priprema za javni nastup. 

Članovi povjerenstva, koji je pratio mlade izvođače na pozornici, bili su dramski pedagozi i pripovjedači Aleksandar Bančić, Vesna Mileta Laković i Hrvoje Bogojević. 

 

Arhiva novosti