3.mjesto u ekipnoj konkurenciji na Državnom natjecanju u Sudoku u Vodicama

Hrvatska Mensa uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje organizira Sudoku natjecanje za osnovne i srednje škole. Natjecanje se održava na tri razine: školsko, regionalno i državno. Provodi se u tri kategorije, Bistrići – učenici 1. do 4. razreda osnovne škole, Kadeti – učenici od 5. do 8 razreda osnovne škole i Juniori – učenici 1. do 4. razreda srednje škole.

Na školskom natjecanju, u kategoriji Juniori, sudjelovao je 21 učenik naše Škole. Na regionalno natjecanje koje se zbog epidemioloških mjera održalo 13. studenoga 2021. u Školi plasiralo se 7 učenika.

Državno natjecanje je održano u Vodicama 2. i 3. prosinca 2021. sa po 40 najbolje plasiranih  kadeta i juniora. Iz naše Škole, na državno natjecanja pozvani su maturanti Bruno Brščić, Ivan Dušman i Hana Tubak te učenik trećeg razreda Luka Kukić. Pored izuzetnih rezultata u pojedinačnoj kategoriji, učenici su osvojili 3. mjesto u ekipnoj konkurenciji. Čestitke!

Učenici su za vrijeme natjecanju, u Sudoku Quiz 2021 pokazali zavidno znanje iz opće kulture osvojivši drugo mjesto, nakon pripretavanja s pobjedničkom ekipom. Čestitke još jednom.

Mentori učenika plasiranih na državno natjecanje su Branka Mandić Smoljan te Vesna Vujasin Ilić i Robert Gortan, koji su s učenicima bili na državnom natjecanju.

Čestitke svim učenicima i mentorima i do sljedeće godine, matematički pozdrav!

 

Školski povjerenik za sudoku natjecanje,

Robert Gortan, prof.

 

Arhiva novosti