MILENIJSKA FOTOGRAFIJA GSŠJD

Šime Strikoman snimio je 17. listopada svoju 181. Milenijsku fotografiju, pod nazivom "Pazinska gimnazijska kruna". Za veliku fotografiju kliknite ovdje.

LOGIN

Svi učenici škole mogu se logirati koristeći svoje korisničko ime i lozinku.

Županijsko natjecanje iz povijesti

9. ožujak 2018. u kategoriji: Novosti, objavio: idobric, broj čitanja: 562
Matej Hekić

Matej Hekić

U Pazinu je u organizaciji Osnovne škole Vladimira Nazora održano županijsko natjecanje iz povijesti. Veliki uspjeh postigao je Matej Hekić (3. B) koji je u kategoriji samostalnih istraživačkih radova osvojio prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova te tako osigurao plasman na Državno natjecanje koje će se krajem travnja održati u Makarskoj. Tema Matejevog rada je Poljoprivreda, gospodarstvo i društvene prilike žitelja Žminjštine u prvoj polovici 20. stoljeća. Proučavanjem povijesnih izvora i literature te intervjuiranjem pojedinaca iz različitih slojeva društva ondašnjeg Žminja i Žminjštine Matej otvara široku i dosad nepoznatu sliku gospodarstva i društvenog života „malih“ poljoprivrednika, obrtnika, nadničara i sl. Kroz istraživački rad postignut je prikaz svakodnevnog života žminjskih seljaka i građana.

Rafael Družetić i Mladen Majušević

Rafael Družetić i Mladen Majušević

Uspješno su natjecanje odradili i Rafael Družetić (4. C) koji je među maturantima također osvojio prvo mjesto te Sebastijan Trifunović (3. B) koji je među učenicima trećih razreda bio četvrti.

 

Još nema komentara

RSS komentari na ovu vijest.

Napiši komentar

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.