MILENIJSKA FOTOGRAFIJA GSŠJD

Šime Strikoman snimio je 17. listopada svoju 181. Milenijsku fotografiju, pod nazivom "Pazinska gimnazijska kruna". Za veliku fotografiju kliknite ovdje.

LOGIN

Svi učenici škole mogu se logirati koristeći svoje korisničko ime i lozinku.

Tim Škole osvojio putovanje u Strasbourg s posjetom Europskom parlamentu

27. studeni 2018. u kategoriji: Novosti, objavio: Josip Šiklić, broj čitanja: 325

U ponedjeljak, 26. studenoga, Pazin je bio domaćin županijskog prednatjecanja programa Euroscola za srednje škola, u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj. U 11 sati, tim naše škole u sastavu: Anja Tukonić, Tin Samuel Bobanović, Anton Močibob i Ani Paulišić, koje je pripremala mentorica prof. Gorana Družeta, probio je led prvim izlaganjem, na izvučenu temu o Brexitu i posljedicama njegovog provođenja za Europu. O temi i svojim stavovima pričali su Tin, na hrvatskom jeziku i Anton, na engleskom jeziku. Natjecanje je bilo strukturirano tako da je svaki tim imao dva jednominutna izlaganja na izvučenu temu, od čega je jedno izlaganje trebalo biti na hrvatskom, a drugo na stranom jeziku. Nakon prvog izlaganja, stručni žiri postavljao je pitanja svakom timu, a pri odgovaranju, posebno su vrednovali timski rad i podjednaku uključenost svih članova tima u davanje odgovora. Osim izlaganja i pitanja žirija, na kraju izlaganja svih timova uslijedila je unakrsna rasprava, u kojoj je svaki tim postavljao pitanja drugim timovima. Posljednji dio natjecanja bio je Kahoot! kviz općeg znanja o Europskoj uniji te su se rezultati kviza također bodovali. Nakon natjecateljskog dijela, dok su članovi žirija vijećali, prigodne govore održali su: ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Gabrijela Žalac, župan Istarske županije Valter Flego, pazinski gradonačelnik Renato Krulčić i voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta u RH, Violeta Simeonova Staničić. Svi govornici posebno su istaknuli važnost izlaska na predstojeće izbore za Europski parlament 26. svibnja 2019. i pozvali mlade da iskoriste svoje pravo na odlučivanje o izboru zastupnika u Europskom parlamentu. Uz natjecanje, najuzbudljiviji dio bio je proglašenje pobjednika na kraju programa. Od šest škola koje su sudjelovale, naša Škola i Gimnazija Pula podijelile su prvo mjesto i time osvojile plaćeno putovanje u Strasbourg i posjet Europskom parlamentu za 24 učenika i dva profesora. Ovim putem pozivamo zainteresirane učenike koji bi voljeli sudjelovati u simulaciji sjednice Europskog parlamenta u siječnju 2019. godine, da prate obavijesti na web stranici Škole i oglasnoj ploči te se tako informiraju o uvjetima i načinu prijave, a školskom timu i mentorici čestitamo na postignutom uspjehu!

Fotografije s natjecanja možete pogledati na: https://www.facebook.com/508795765833382/photos/?tab=album&album_id=2008747552504855

 

Još nema komentara

RSS komentari na ovu vijest.

Napiši komentar

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.