MILENIJSKA FOTOGRAFIJA GSŠJD

Šime Strikoman snimio je 17. listopada svoju 181. Milenijsku fotografiju, pod nazivom "Pazinska gimnazijska kruna". Za veliku fotografiju kliknite ovdje.

LOGIN

Svi učenici škole mogu se logirati koristeći svoje korisničko ime i lozinku.

Globe

Posljednja izmjena stranice: 20. listopada 2008. @ 21:23

U srpnju 2001. godine u GLOBE program uključila se i naša Škola. Nositelj programa za našu Školu je prof. Dušica Dorčić, dugogodišnja profesorica biologije. U GLOBE programu sudjeluje ukupno 97 zemalja svijeta i više od 11 000 škola, a više od stotinu je uključenih škola iz Hrvatske. Težište projekta je na potrebi primjene kroskurikularnog pristupa, timskog rada i sustavnog utvrđivanja korelacija sa sadržajima nastavnih programa različitih predmeta, odnosno ugradnja GLOBE programa u školski kurikulum.

Naš školski GLOBE projekt posebnu pažnju posvećuje odgoju i obrazovanju za okoliš, provodeći različite aktivnosti usmjerenih na podizanje ekološke svijesti. Naši učenici vrše biometrijska mjerenja u šumi kod Lovrina (nedaleko Pazina) gdje dominira cer (Quercus ceris) i kesten (Castanea sativa). Učenici mjere visinu stabala, opseg debla, pokrov krošnje, pokrivenost prizemnog sloja, mjere temperaturu tla i ispituju sastav tla… U sklopu GLOBE programa učenici naše Škole obilježili su i Svjetski meteorološki dan (23. ožujka) posjetom Meteolološkoj postaji u Pazinu pod vodstvom pedagoga Škole, prof. Slavice Žužić.

GLOBE (Global Learninig and Opservations to Benefit the Environment) – Cjelovito učenje i opažanje za dobrobit okoliša je znanstveno-obrazovni program u čijem je središtu zanimanja okoliš. Učenici obavljaju različita mjerenja, a prikupljeni se podaci, putem Interneta, unose u jedinstvenu svjetsku bazu podataka. Mjereći i opažajući značajke okoliša učenici razvijaju osjetljivost i pozitivan odnos prema okolišu.

Tijekom školske 2008./2009. godine, učenici Škole nastavit će promatranje i određivanje vrste oblaka i slanje podataka putem Interneta.