MILENIJSKA FOTOGRAFIJA GSŠJD

Šime Strikoman snimio je 17. listopada svoju 181. Milenijsku fotografiju, pod nazivom "Pazinska gimnazijska kruna". Za veliku fotografiju kliknite ovdje.

LOGIN

Svi učenici škole mogu se logirati koristeći svoje korisničko ime i lozinku.

Projekt ERASMUS+ KA2: EVERYBODY MATTERS

27. ožujak 2019. u kategoriji: Novosti, objavio: Josip Šiklić, broj čitanja: 204

Od srijede, 27. ožujka do nedjelje, 31. ožujka 2019., naš će grad i Školu posjetiti učenici i nastavnici iz Finske, Portugala i Italije. Druženje, razvoj socijalnih vještina i samopouzdanja te dobrobiti u školi ciljevi su projekta Everybody Matters (Svi su važni) koji se u okviru programa Erasmus+ od 2018. do 2020. godine provodi u našoj Školi. Razmjena i suradnja se odvija između partnerskih škola iz Finske (Oriveden Yhteiskoulu, Orivesi), Italije (Liceo Classico Statale Pio Albertelli, Rim) i Portugala (Agrupamento de Escolas de Alvaiazere, Alvaiazere), a koordinaciju projekta u Školi organizira tim nastavnika i učenika na čelu s profesoricama Sanjom Prodan i Nevom Ljuština. U Pazin stiže 26 učenika i pet nastavnika, a učenike će u svojim obiteljima ugostiti učenici Škole, koji su u cijelosti uključeni u provedbu projekta. Za naše goste isplanirali smo bogat program. Započinjemo s društvenim aktivnostima, imat ćemo potragu za blagom i aktivnosti upoznavanja, a zatim se usmjeravamo na radionice vezane uz razvoj samopouzdanja i socijalnih vještina. Isplanirali smo i sudjelovanje gostiju na nastavi, nogometni turnir, izlet u Poreč i Motovun, a cijeli ćemo susret zaokružiti zajedničkim subotnjim izlaskom. Gradonačelnik Pazina, Renato Krulčić sve članove i sudionike razmjene ugostit će i pozdraviti u petak, 29.ožujka u Gradskoj Vijećnici (u 17 sati).

Različite aktivnosti i radionice započete su u studenom 2018., kada su na prvom projektnom sastanku od 2. do 6. studenog 2018. godine prof. Škole posjetile Orivesi u Finskoj. Slijede još dvije razmjene u kojima će sudjelovati učenici i nastavnici. U listopadu ćemo Erasmus iskustvo obogatiti putovanjem u Rim, dok ćemo se u travnju, 2020. uputiti za Portugal. Sudjelovanje na Erasmus razmjenama uspješan je oblik neformalnog učenja u kojem učenici, nastavnici, i svi djelatnici Škole imaju priliku razmijeniti iskustva, izaći iz svoje zone sigurnosti, putovati i zabaviti se na jedinstven način te postići nove spoznaje i uspjehe.

Program razmjene

Još nema komentara

RSS komentari na ovu vijest.

Napiši komentar

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.