MILENIJSKA FOTOGRAFIJA GSŠJD

Šime Strikoman snimio je 17. listopada svoju 181. Milenijsku fotografiju, pod nazivom "Pazinska gimnazijska kruna". Za veliku fotografiju kliknite ovdje.

LOGIN

Svi učenici škole mogu se logirati koristeći svoje korisničko ime i lozinku.

Košarkaši Škole prvaci Republike Hrvatske

11. svibanj 2019. u kategoriji: Novosti, objavio: Josip Šiklić, broj čitanja: 274

Svečani doček košarkaša u Školi

Košarkaši Škole prvaci su Republike Hrvatske! Sjajan uspjeh košarkaška ekipa ostvarila je na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, održanom u Poreču.  Pravo nastupa, među 24 srednjoškolska kluba,  izborili su kao prvaci Istarske županije. Malo je reći “drama”, za sve ono što se događalo u finalu između pazinskih košarkaša i ekipe Elektrotehničke škole iz Splita. Najprije su Pazinci imali kontrolu igre i rezultata te je sve išlo u smjeru njihove pobjede. Međutim, zakompliciralo se u završnici, u zadnjoj četvrtini kada su Splićani prvi puta poveli i 44 sekunde prije kraja susreta imali pet koševa razlike (39:44). Potom su promašili i “meč loptu”, odnosno dodatno bacanje. Uslijedila je trica s pazinske strane, koju pogađa Teo Erik i smanjuje na dva koša razlike (42:44) te vraća svoju ekipu u život. Tim se rezultatom došlo  do tri sekunde do zadnjeg zvuka sirene, a onda je junakom susreta postao Gvido Guštin koji je “stavio” tricu za konačnih 45:44 i veliko slavlje je moglo početi. Prije toga košarkaši su nanizali pobjede protiv ekipa: Gimnazije Bernardina Frankopana iz Ogulina (43:28), Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra (48:43), Gimnazije Frana Galovića iz Koprivnice (47:36), te Športske gimnazije iz Zagreba (49:36). Sjajan uspjeh pod vodstvom profesora Paola Maligeca postigli su: Gvido Guštin, Luka Zajc, Donald Fabris, Marko Krulčić, Teo Erik, Tin Baća, Paolo Ančić, Leon Lukšić, Petar Berton, Mateo Ivančić, Jan Benković i Luka Guštin. Čestitamo košarkašima i prof. Paolu Maligecu.

Izvor: https://www.glasistre.hr/sport/porec-ugostio-prvenstvo-srednjoskolskih-klubova-pazinski-srednjoskolci-prvaci-hrvatske-588084

 

 

 

 

 

 

Još nema komentara

RSS komentari na ovu vijest.

Napiši komentar

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.