MILENIJSKA FOTOGRAFIJA GSŠJD

Šime Strikoman snimio je 17. listopada svoju 181. Milenijsku fotografiju, pod nazivom "Pazinska gimnazijska kruna". Za veliku fotografiju kliknite ovdje.

LOGIN

Svi učenici škole mogu se logirati koristeći svoje korisničko ime i lozinku.

Comenius

Posljednja izmjena stranice: 13. ožujka 2016. @ 19:35

Comenius projekt Učimo zajedno

Početkom školske 2012.-13. godine Škola je započela rad na novom programu za cjeloživotno učenje – potprogramu Comenius pod nazivom Učimo zajedno. Projekt u trajanju od dvije školske godine prihvatila je Agencija za mobilnost i programe Europske unije i osigurala školi namjenska sredstva u iznosu od 22.500 eura. Škole partneri projekta su Srednja škola RuovedenYhteiskoulu iz grada Ruovesi u Finskoj, privatna škola SaintMichel iz Château-Gontiera u Francuskoj, Srednja škola Renato Cartesio iz Olevana Romana kraj Rima u Italiji, Srednja škola Dr. ManuelRibeiroFerreira iz Alvaiázerea u Portugalu i Strukovna škola za inženjere elektrotehnike i elektronike iz Plovdiva u Bugarskoj. Cilj projekta je razvoj interkulturalne komunikacije među učenicima i profesorima partnerskih škola te prikupljanje novčanih priloga za jednu afričku školu kojoj je ta pomoć najpotrebnija.
Rad na projektu započeli smo u listopadu 2012. godine informiranjem učenika i roditelja. Od 21. do 25. studenoga 2012. godine profesorice Amneris Ružić i Andrejina Miličić sudjelovale su na projektnom sastanku u Francuskoj kako bi s partnerskim školama usuglasile ciljeve projekta i dogovorile detalje o sudjelovanju škola.
Plakat projekta Učimo zajedno izradili smo i postavili u predvorju Škole u prosincu, organizirali smo dobrotvornu priredbu povodom završetka prvog polugodišta te smo prikupili 1.300 kn dobrotvornih priloga.
Natječaj za odabir logotipa projekta proveli smo u siječnju i izabrali dva najbolja unutar škole, a nakon što smo primili odabrane logotipe partnerskih škola organizirali smo finalni natječaj za odabir najboljeg.
Finska škola, koordinator projekta, izradila je u siječnju mrežne stranice i zatvorenu facebook grupu projekta. U veljači smo unutar Škole otvorili račun koji će biti namijenjen projektu Učimo zajedno. Tijekom veljače i ožujka radili smo na odabiru afričke škole primatelja donacija svih partnerskih škola i pripremi argumenata za parlaonicu koja će se održati na projektnom sastanku u našoj školi kao školi domaćinu. Paula Jurman, volonterka u Sirotištu sv. Antona, održala je u Školi predavanje o Songei u Tantanzaniji i položaju žena.
U sklopu školskog projekta Na naš način u ožujku učenici su priredili još jednu dobrotvornu akciju – pripremili su kolače, tzv. muffine i prodavali ih u predvorju Škole po cijeni od 3,00 kn. Prikupljeno je 730,00 kn.
Škola je bila domaćin drugog projektnog sastanka partnerskih škola koji se održao od 17. do 21. travnja. Osim učenika i profesora naše škole, sudjelovalo je i 38 učenika i 15 profesora iz Finske, Francuske, Portugala, Italije i Bugarske. Sudionici su radili u internacionalnim grupama te parlaonici o izboru jedne afričke škole primatelja donacija svih partnerskih škola. Donesena je odluka da će na kraju projekta sve partnerske škole prikupljene novčane priloge donirati Osnovnoj školi Mang’omba u Južnom Malawiju, prijedlogu Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile. Snimio se videospot susreta koji će biti objavljen na mrežnim stranicama projekta te su se evaluirali prvi rezultati i donijele odluke o aktivnostima koje slijede. Nakon dva radna dana, u subotu je za sudionike bio organiziran izlet u Motovun, Poreč i Pulu. U projekt su bili uključeni i roditelji naših učenika. Naime, učenici partnerskih škola bili su smješteni u obiteljima te su na taj način mogli istinski doživjeti kulturu našega kraja.
Nakon projektnog sastanka uslijedila je dobrotvorna priredba kojom smo ujedno obilježili dan Škole, pod nazivom Dnevnik naših uspjeha. Priredba se održala 9. svibnja u pazinskom Spomen domu, a tom smo prigodom prikupljali novčane priloge za odabranu afričku školu u Južnom Malawiju. Priredba je bila otvorena za javnost, cijena ulaznice bila je 10,00 kn, a prikupljeno je 5.500,00 kn.

Učimo zajedno – Glas istre